lördag 26 april 2014

Starmore och Walker

De flesta som stickar har hört talas om Alice Starmore och/eller Barbara Walker. Döm av min förvåning när jag hittar dessa böcker på Emmaus för sammanlagt 40 kr! Det brukar sällan finnas bra stickböcker i deras hobbyhylla och att hitta två på en gång var guld värt! The Craft of Knitting Lace är ett bibliotek med över 200 mönster. Till en del av dessa finns även historien bakom nerskriven. The Celtic Collection är full av underbara mönster! Tyvärr skriker passformen åttiotal och det är väl inte riktigt min favoritera när det kommer till kläder. Men man kan ju alltid använda hennes underbara flätmönster till annat.

måndag 21 april 2014

The Crimson Stag



Blev igår klar med första strumpan ur min fandomserie. Mönster är House Baratheon socks och garnet är Cascade Heritage. Det finns otroligt många bra sockmönster där ute om man är intresserad av Game of Thrones. Samantha Holt, som har gjort en serie strumpor med Wheel of Timeinspiration, har gjort ett otroligt vackert mönster som heter Dragonstone. Det stod mellan dessa två mönster men fick bli Baratheon eftersom jag inte hade något bra garn till det andra. Men nu har jag två strumpor som behöver en maka! Frågan är bara om det blir Spring Tweed eller Crimson Stag som blir klara först.
Jag har kommit på en till fandom som ska läggas till på listan, nämligen Buffy! 

onsdag 9 april 2014

Spring Tweed

 
Efter att ha gått igenom mina sockgarner insåg jag att jag inte hade tillräckligt för att starta med utmaningen. Laddade därför upp med lite lämpligt sockgarn från garnkorgen i fina färger. Under tiden startar jag ett par Handsome Devils Socks i lite garnrester som jag har. Hoppas bara att det räcker till två likadana. Tycker inte om att sticka två på samma rundsticka och tycker inte heller om att ha två separata stickningar från ett nystan då det lätt blir trassligt.Vi får se hur jag löser det.

tisdag 8 april 2014

Dödergöks sockutmaning 2014

Var ett bra tag sedan jag lade upp här senast. Inte hänt så mycket på stickfronten utan det har varit full fart med att jobba på heltid och skriva examensarbete samtidigt. Sedan mitten på mars är jag dock färdig förskollärare! Jag har hunnit med Filistrumporna, ett par christmas edition strumpor till mig själv som matchar Ws och ett par knästrumpor med flätor från tidningen Stickat från 1946. Jag är även halvvägs klar med en tröja från ett annat nr av stickat från 1946. Men mer om allt detta vid ett senare tillfälle.

Nu är det dags för årets stickutmaning! Dödergök har bestämt sig för att dra igång en utmaning för att hon behövde nya strumpor. Nu är det väl inte riktigt så att jag, efter förra hösten, egentligen behöver mer stickade strumpor. Men det är ju så roligt! Jag har insett att jag genom åren har sparat över 200 mönster på strumpor i min kölista och favoritlista på ravelry. Mitt mål är att göra minst fem stycken innan oktober. Anledningen till att jag bara valde fem är att jag även vill göra tröjor och andra saker också. Det finns en blogg enbart för utmaningen.

Många av mina möster kommer från litterära verk eller tvserier. Därför kommer jag att ta mönster som bygger på dessa olika teman

Tolkien (antingen LOTR eller Bilbo)
Wheel of Time
Harry Potter
Doctor Who
Game of Thrones
Discworld
Agatha Christie
Sherlock

Jag kommer nog att börja med GoT då säsong fyra börja nu.