söndag 16 augusti 2015

Odlingsuppdatering


I början på året fick vi reda på att en av lotterna som tillhör hyreshuset vi bor i var vår! Men trots tidig försådd och tidig tillgång till jorden tog det ett tag innan vi fick ner grödorna i jorden. I början på juni rensade jag allt ogräs. Tog nästan en timme för 7 kvadratmeter! Den 11 juni fick vi sått allt som skulle i. Under månadernas gång har vi insett att det är lerjord som behöver förbättras till nästa år samt att det blåser en hel del. Men trots bristen på sol den här sommaren så har det faktiskt kommit upp ätbara ting!

 Vår första skörd för en vecka sedan gav tre små tomater från växthuset på balkongen samt en hel middag med potatisknölar! (Vår potatis är förövrigt magisk. Sorten heter Minerva!)

 Gårdagens skörd blev ännu större. Potatisarna på bild kommer från en planta! Tre tomater och en massa sockerärtor fick vi samt en gigantisk zuccini! I år har vi fem olika sorters chili. De två på bild är Hot Lemon (gul) från förra årets planta samt Cayenetta som är en väldigt svag sort.

Vår stackars zucciniplanta trodde jag aldrig att det skulle bli något av på grund av blåsten och jorden. Men på fyra dagar hade en frukt växt sig tre gånger så stor!